Nieuwe regels, wijzigingen, tips, nuttige weetjes....

Raymond Guillonard

 

 

Op deze pagina plaats ik allerlei zaken die belangrijk voor jou kunnen zijn.

 

De pagina wordt wekelijks ververst en de nieuwe weetjes komen bovenaan te staan.

 

Bron: De Zaak nieuwsbrief 9-10-2012

VAR wordt mogelijk een webmodule

Het kabinet wil een webmodule ontwikkelen, die in plaats komt van de huidige methode voor het aanvragen van een Verklaring Arbeidsrelatie (VAR). Dat betekent dat u en uw opdrachtgever in de loop van 2013 zélf vooraf én voor elke opdracht uw arbeidsrelatie online moeten toetsen.

Dat schrijft demissionair staatssecretaris Frans Weekers van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens hem voldoet het huidige systeem, waarbij u een aanvraag voor een VAR doet bij de Belastingdienst, niet meer. Het aantal zzp'ers groeit bijvoorbeeld zo snel, dat controle door de Belastingdienst onmogelijk wordt wat mogelijk schijnzelfstandigheid in de hand werkt.

Geen wettelijke definitie van zzp'er
Daarbij verrichten zelfstandigen steeds meer diverse werkzaamheden die daardoor moeilijk zijn vast te leggen in één wettelijke definitie van zzp'er.

'Herstel economie zet voorzichtig door'

AMSTERDAM - De Nederlandse economie groeit in oktober naar verwachting met 0,9 procent. Dat voorspelt de Stand van Nederland, de barometer voor de conjunctuur van zakenwebsite Z24, die maandag is gepubliceerd.

In de maand september bedroeg de groei 0,3 procent. De website schrijft de verbetering onder meer toe aan Nederlandse consumenten die positiever worden over de economie, de dalende werkloosheid in de Verenigde Staten en de stijgende beurskoersen.

De Stand van Nederland berekent sinds september 2011 de stand van de economie aan de hand van 24 verschillende actuele indicatoren, op basis van een model dat is ontwikkeld door de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Bron: Businesscompleet.nl 24-9

'Commerciëler en scherper geworden'

ABCOUDE - Ondernemer Fatma Topgume ging niet failliet, maar moest haar personeel ontslaan. Persoonlijke groei werd haar doelstelling in het coachingtraject Dare to Have a Dream. Ze kroop uit haar dal en startte twee nieuwe bedrijven. Mede dankzij haar coaches van de Nederlandse Staatsloterij.

• ‘Vrijheid ondernemer triggert ons denken’
• ‘Ik heb iedereen moeten ontslaan. Dat doet wat met je’
• ‘Jij bent wel de ondernemer, hè’


Bron: Businesscompleet. 20-9

 

Bron: Menzis YouPlus | Datum van publicatie: 17-09-2012

Gezondheid en vitaliteit hebben financiële waarde voor zzp'er

Zorgverzekeraar Menzis denkt met de zzp’er mee en begrijpt dat als er niet gewerkt kan worden er geen inkomen is. Een goede gezondheid is dus heel belangrijk voor zzp’ers. Om een betere gezondheid te krijgen en te houden heeft Menzis het concept youplus ontwikkeld. Als je als zzp’er je goed en gezond voelt, kan je beter ondernemen en houd je meer energie over voor je privéleven. Menzis youplus helpt je niet alleen met het werken aan je gezondheid, maar zorgt dat je aan de gang blijft. Zodat je goede voornemens niet voortijdig stranden.

Bron: Belastingdienst | Datum van publicatie: 07-09-2012

Belastingdienst wil ZZP’ers helpen met uitstel

Staatssecretaris Weekers van Financiën wil kleine ondernemers financieel helpen met een plan dat ZZP’ers uitstel van betaling kan geven. Weekers (VVD) werkt aan een plan waarmee een gemakkelijker uitstel van betaling komt voor loonbelasting en btw.

Weekers vertelde aan BNR Radio dat hij veel signalen krijgt dat kleine ondernemers wel eens in financiële problemen zitten en bij een bank niet kunnen aankloppen. Als men dan onverbiddelijk de kwartaalaangifte BTW op tijd moet betalen  komt men wel eens in moeilijkheden. De Belastingdienst wil dan niet de nekslag zijn voor de kleine ondernemers en ze een kwartaal uitstel van betaling geven.

Met name de BTW verhoging van 19 naar 21% per 1 oktober kan volgens Weekers wel eens “tot problemen leiden en daarvoor willen we hulp bieden”. Volgens Weekers is dit “nog maar een plan “ dat verder uitgewerkt moet worden.


 

 

: Ervaren, deskundig, goed advies en een helpende hand.....